در حال حاضر ۷۱ هزار طرح نیمه تمام عمرانی در کشور وجود دارد که برای اتمام آنها حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است ولی در صدد هستیم با اعتبار اختصاص یافته در سال جاری بخش مهمی از این تعداد تکمیل شود.
اگر قرار است برای شرب، از دریا آب را انتقال دهیم، بهتر است آب را به استان های نزدیک تر از اصفهان به دریا هم چون کرمان و یا کنار دریا و با ارتفاع بسیار کم از سطح دریا مانند خوزستان منتقل کنیم.
ورودی آب از هیرمند از ۱۵۰ میلیون به دو تا سه میلیون مترمکعب کاهش یافته است. ایران در این ارتباط به افغانستان اعتراض رسمی کرده است. حقابه ایران بر پایه قرارداد ۷۲۰ میلیون مترمکعب تعیین شده است.
در راستای صیانت از منابع آبی تعداد ۱۰۴ حلقه چاه غیر مجاز طبق دستور قضایی توسط شرکت آب منطقه ای استان مسدود و تعداد ۴۳۸دستگاه و ادوات حفاری غیرمجاز توقیف شده است.
سال گذشته هم در همین ایام با وجود اینکه سال کم آبی بود بیش از ۱۵۰ میلیون متر مکعب ورودی داشتیم و امسال ورود ما بسیار ناچپز بوده و به حدود دو الی سه میلیون متر مکعب رسیده است.
امروز وضعیت آبی در این استان از مرز خشکسالی اقتصادی گذشته و وارد خشکسالی فوق بحرانی و حاد شده و بر زیستگاهها بخصوص تالاب جازموریان تاثیر زیادی گذاشته است.
باران های غیر منتظره روز های اخیر نیز نتوانسته از شدت بحران منابع آبی تهران بکاهد؛ در این شرایط تنها مدیریت عرضه و تقاضا است که می توان با اجرای درست آن به این تهدید آبی در پایتخت پاسخ داد.
بارشهای بهاری اخیر تاثیر چندانی بر وضعیت دریاچه ارومیه ندارد و با توجه به پیش بینی افزایش بیش از پیش دما در تابستان امسال، احتمال کاهش قابل توجه تراز و مقدار آب داخل دریاچه وجود دارد.
دغدغه اصلی کاهش بارش در کشور است که به نسبت آمار بلند مدت حدود ۵۰ درصد کاهش بارش داریم و دغدغه اعضای کمیسیون عمران نیز بررسی دلایل کاهش شدید نزولات جوی در سال آبی ۹۶ – ۹۷ بود.